Ce putem vizita in Belgia – Belgia nu este o tara chiar atat mica si merita sa ne rezervam cateva zile pentru a descoperi frumusetile acestei tari. Daca discutam despre Belgia, discutam despre istoria cavalerilor care plecau in cruciade, despre Waterloo, unde Napoleon a pierdut gloria castigata in decursul multelor batalii. In doar cateva ore, Belgia poate fi vizitata cu trenul si putem spune ca este o placere sa vezi casele frumos aranjate si rosul inchis de caramida care predomina in majoritatea localitatilor. Ca puncte turistice putem vizita in Belgia:

Ce putem vizita in BelgiaCastelul Bouillon – situat pe un deal, Castelul Bouillon are vedere catre orasul Bouillon. Castelul a fost ridicat pe vremea romanilor si a fost mentionat prima oara cam pe la sfarsitul secolului al X-lea. Se spune ca unul dintre proprietari a vandut castelul pentru a-si finanta participarea la prima Cruciada.

La Castelul Bouillon, putem vedea cele trei poduri cu arcade, o camera de tortura, sau beciurile domnesti. Castelul Bouillon, datorita sistemului de aparare impotriva cotropitorilor este considerat unic in Belgia.

Catedrala Notre Dame din Tournai – in orasul valon Tournai, catolicismul a fost considerat cea mai importanta religie inca din secolul al VI-lea. Aici putem vedea 3 stiluri arhitectonice diferite:

  • Stil arhitectonic romanesc – Stilul neoromanesc este unul dintre cele mai originale si surprinzator de frumoase ordine arhitecturale care au aparut in Europa in anii de creativitate intensa din epoca victoriana tarzie.
  • Stil arhitectonic tranzitional – Un stil arhitectural este o metoda specifica de constructie, caracterizat sau definit prin caracteristicile care il fac remarcat. Un stil poate include elemente cum ar fi forma, metoda de constructie, materiale, si caracterul sau specificul regional.
  • Stil arhitectonic gotic – Arhitectura gotica reprezinta unul din stilurile arhitecturale asociate cu catedralele, precum si cu alte biserici din aproape toata Europa, in timpul perioadei medievale, incepand cu secolul al XII-lea si incheind cu anii 1500.

Catedrala are cinci turnuri cu clopote si camere cu tavane care ating o inaltime de peste 48 de metri. Aici vom gasi si celebra pictura „Suflete in Purgatoriu”, care apartine celebrului Peter Paul Rubens. Catedrala a intrat intr-un proces de renovare in anul 1999, datorita unei furtuni puternice care a afectat o mare parte din ea.

Clopotnita din Bruges – foarte interesant, trebuie sa urci 366 trepte ca sa ajungi in varful acestei clopotnite. Clopotnita din Bruges, este considerata unul dintre locurile de legenda ale rasului Bruges si chiar unul dintre locurile de legenda ale belgiei. Turnul a fost construit in anul 1240, cand orasul Bruges, tinea loc de frunte in industria textila.

Save

Save

Save